ଶୀତଦିନେ ଫିଟ୍ ରହିବା ପାଇଁ ଖାଆନ୍ତୁ ଏହି ୫ଟି ଖାଦ୍ୟ, ମିଳିବ ଆଶ୍ଚର୍ଯ୍ୟଜନକ ଲାଭ
ଥଣ୍ଡା ଆସିଛି ଓ ଲୋକମାନେ ମଧ୍ୟ ରୋଗର ଶିକାର ହେଉଛନ୍ତି । ଏଭଳି ପରିସ୍ଥିତିରେ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପ୍ରତି ଧ୍ୟାନ ଦେବା ଅତ୍ୟନ୍ତ ଜରୁରୀ ଅଟେ । ଲୋକଙ୍କୁ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିବା ପାଇଁ ପନିପରିବାରେ ପ୍ରାକୃତିକ ଶକ୍ତି ଥାଏ । ଆପଣ ହୁଏତ କିଛି ପନିପରିବା ପସନ୍ଦ କରନ୍ତି ନାହିଁ, କିନ୍ତୁ ଥଣ୍ଡା ସମୟରେ ଏହାକୁ ବିଭିନ୍ନ ଖାଦ୍ୟ ଆକାରରେ ଖାଆନ୍ତୁ । ଏହି ପନିପରିବା ଶୀତ ସମୟରେ ଶିଶୁ ଓ ବୃଦ୍ଧମାନଙ୍କ ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ଉପଯୋଗୀ ହୋଇଥାଏ । ଏପରି ପରିସ୍ଥିତିରେ ଆସନ୍ତୁ ଜାଣିବା ଶୀତଦିନେ କେଉଁ ପନିପରିବା ଖାଇବା ଉଚିତ୍…
ପାଳଙ୍ଗ :
ପାଳଙ୍ଗରେ ଭିଟାମିନ୍ ବି, ସି ଏବଂ ଇ ପାଳଙ୍ଗରୁ ମିଳିଥାଏ । ଶୀତ ଋତୁରେ ଏହା ଅନେକ ରୋଗରୁ ରକ୍ଷା କରିଥାଏ ଓ ଶରୀରକୁ ସୁସ୍ଥ ରଖେ । ଏଥିରେ ଲୌହା, ଓମେଗା-୩ ଫ୍ୟାଟି ଏସିଡ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍ ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଉପାଦାନ ଥାଏ । ଆପଣ ଘରେ ପାଳଙ୍ଗର ଅନେକ ପ୍ରକାରର ଖାଦ୍ୟ ପ୍ରସ୍ତୁତ କରିପାରିବେ, ଯାହା ଖାଇବା ପାଇଁ ମଧ୍ୟ ବହୁତ ସ୍ୱାଦିଷ୍ଟ ହୋଇଥାଏ ।
ବାଥୁଆ :
ବାଥୁଆ ଏକ ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟକର ଶାଗ । ଯାହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅତ୍ୟନ୍ତ ଲାଭଦାୟକ ହୋଇଥାଏ । ଏଥିରେ ମ୍ୟାଗ୍ନେସିୟମ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍, ଆଇରନ୍ ଭଳି ଜରୁରୀ ଜିନିଷ ସାମିଲ ରହିଥାଏ । ଏହା ବ୍ୟତୀତ ୮ ପ୍ରକାରର ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ବି ୧ ଏବଂ ଭିଟାମିନ୍ ସି ମିଳିଥାଏ ।
ସବୁଜ ଶାଗ :
ଯଦି ଆପଣଙ୍କର ରକ୍ତରେ ଅଭାବ ଥାଏ, ତେବେ ଏହି ଶାଗ ଖାଇବା ଜରୁରୀ । ଏହା ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ଭିଟାମିନ୍ ବି, ଆଇରନ୍, କ୍ୟାଲସିୟମ୍ ଏବଂ ପ୍ରୋଟିନର ଭଣ୍ଡାର ଘର । ତେଣୁ, ନିଶ୍ଚିତ ଭାବରେ ଏହି ପନିପରିବାକୁ ଥଣ୍ଡା ସମୟରେ ଖାଆନ୍ତୁ ।
ଗାଜର :
ଗାଜର ହେଉଛି ଗୁଣର ଭଣ୍ଡାର । ଏହା କେବଳ ସମସ୍ତଙ୍କ ପ୍ରିୟ ଗାଜର ହାଲୱା ନୁହେଁ, ଏହା ସହିତ ଏହା ଥଣ୍ଡା ସମୟରେ ଶରୀରକୁ ମଧ୍ୟ ଅନେକ ଲାଭ ଦେଇଥାଏ । ଏଥିରେ ଭିଟାମିନ୍ ଏ, ପୋଟାସିୟମ୍ ଏବଂ ଆଇରନ୍ ଭଳି ଉପାଦାନ ମିଳିଥାଏ । ଆପଣ ସାଲାଡ ଆକାରରେ ଗାଜର ମଧ୍ୟ ନେଇପାରିବେ ।
ବିଟ୍ରୁଟ୍ :
ଏହା ଉଭୟ ଫଳ ଓ ପନିପରିବାରେ ଗଣା ଯାଏ । ଏହା ସ୍ୱାସ୍ଥ୍ୟ ପାଇଁ ଅନେକ ଲାଭ ପ୍ରଦାନକାରୀର ଭଣ୍ଡାର ଅଟେ । ଏହା ଓଜନ ହ୍ରାସ କରିବାରେ ମଧ୍ୟ ସାହାଯ୍ୟ କରେ । ଏଥିରେ ସୋଡିୟମ୍, ପୋଟାସିୟମ୍, ଫାଇବର ପରି ପୁଷ୍ଟିକର ଖାଦ୍ୟ ମିଳିଥାଏ ।